Wie ben ikVoor wieOudersLeerkrachten en pedagogenPositief opvoedenWerken met videobeeldenOuderschap BlijftContactKosten
Positief opvoeden

Als het over het opvoeden van kinderen gaat, heeft iedereen een mening. Maar hoe weet je wat werkt en wat bij jou als opvoeder past?

Positief Opvoeden, ook wel Triple P genoemd, helpt ouders en opvoeders hierbij.

Het programma Positief Opvoeden geeft ouders praktische tips om met groet en kleine problemen in het gezin om te gaan, zoals driftbuien van peuters, niet willen luisteren of slapen , opstandige tieners of problemen met zelfvertrouwen. Het is een van de weinige opvoedprogramma’s ter wereld met bewijs dat het werkt voor de meeste families (wetenschappelijk onderbouwd)!

Positief Opvoeden is een manier van opvoeden die erop gericht is de ontwikkeling van kinderen te bevorderen. Het betekent dat je op een opbouwende en niet kwetsende manier omgaat met het gedrag en de emoties van kinderen. Hierdoor zal je een sterke relatie met je kind opbouwen, goed met elkaar kunnen communiceren en het gedrag dat je graag ziet kunnen stimuleren.

Positief Opvoeden helpt ouders om zich zelfverzekerder te voelen en minder stress te ervaren.

De methode Positief Opvoeden bestaat uit 10 sessies van ongeveer een uur, er wordt gebruik gemaakt van een werkboek voor ouders, zodat je op een later moment altijd een naslagwerk hebt!

Het is ook mogelijk om onderdelen uit de methode te pakken, en dus niet alle sessies te doorlopen.Wie ben ikVoor wieOudersLeerkrachten en pedagogenPositief opvoedenWerken met videobeeldenOuderschap BlijftContactKosten